קוצר נשימה במאמץ במבוגרים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/12/2020 | 08:21 | מאת: שואל

בוקר טוב, אמי בת 70 ללא כושר גופני. חווה קוצר נשימה במאמץ קיצוני. עישנה בצעירותה (כבר 35 שנה שלא מעשנת). ברקע סובלת מלחץ דם גבוה שמאוזן. הייתה אצל רופאת המשפחה שלא ראתה משהו מיוחד והפנתה אותה לבדיקת אקו במאמץ וצילום חזה ונתנה לה משאף למקרה שמרגישה קוצר שוב. האם לדעתך יש מקום לחשד ל copd?אם היה היא הייתה שומעת בסטטוסקופ? לחוץ מאוד אודה למענה

08/12/2020 | 14:49 | מאת: שואל

תוספת ברשותך צילום חזה יצא תקין. האם ניתן לראות מחלות ריאה כמו COPD וכמו IPF בצילום או לשמוע בסטטוסקופ? אדגיש שקוצר הנשימה התרחש במאמץ מאוד ניכר כאשר אמי עם כושר גופני ירוד

שלום, פחות סביר שמדובר ב COPD. אולי זו רק בעיית כושר ולא מחלה. מכל מקרה COPD ניתן לאבחן בבדעקה פשוטה של תפקודי ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה