אוקסיקוד עם מחלת ריאות דחוףףף!!!

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/03/2020 | 16:30 | מאת: אוקסיקוד דחוף!!!

שלום דוקטור אימי בת 77 חולת copd במצב חמור של 30%תפוקת ריאות. לפני קצת יותר משבוע חטפה התקף חמור של המחלה וקיבלה טיפול בבית של אנטיביוטיקה סטרואידים ,היא עם חמצן בבית וגם ביפאפ, לא המליצו לה ללכת לבית החולים בגלל מצב קורונה ורמת הסיכון בה היא נמצאת. לפני מספר ימים קיבלה אישור להוספיס בית והרופא נתן לה תרופה חדשה בשם אוקסיקוד וגם ריווטריל . אתמול היא קיבלה כ 5 cc של התרופה והגיעה למצב של כמו עילפון ואיבוד הכרה לכמה דקות . יש לציין שאמא גם במצב נפשי לא טוב איבדנו את אבא שלי לפני חודש. קראתי על התרופה הזו וראיתי שהיא אסורה לאנשים שסובלים ממחלת ריאות קשה... ושהיא יכולה לגרום לדיכוי נשימתי. האם כדאי להפסיק את הטיפול בתרופה??? אנה ענו לי זה דחוףףף. תודה אושרית.

שלום, האוקסיקוד היא תרופה חזקה נגד כאבים אבל יש לה השפעת לוואי של דיכוי נשימה וישנונית. ממליץ להפסיק את השימוש בה ולהתייעץ טלפונית מחר עם רופא המשפחה.

מנהל פורום מחלות ריאה