שאלה בנוגע לביצוע ct חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/02/2020 | 12:46 | מאת: מאור

שלום רב ד״ר בן 81, בעבר עישן הרבה לפני שנה ותשעה חודשים ct חזה עקב דלקת ריאות-ליפומה בשריר הסבסקאפולאריס 1.2 ס״מ קשרית תת פלוירלית מrml בקוטר 0.2 ס״מ שינוי תת אוורור בבסיס משמאל לפני מספר חודשים ברונכיטיס כיום קוצר נשימה מספר ימים שיעול יבש חירחורים בבסיסים ללא ציפצופים, נשימה בועית, מעט צרידות אשמח אם תגיד אם קיים סיכוי שבמשך הזמן שעבר מהבדיקה(שנה ותשעה חודשים) התפתח סרטן ריאה שמעיד על התסמינים שיש לי עכשיו? האם הקשר מת הנ״ל הייתה יכולה להפוך לסרטנית? האם ממליץ לעשות ct חזה? תודה מראש!!!

09/02/2020 | 12:48 | מאת: מאור

כיום ביצע צילום חזה גודש ריאתי מרכזי קל מודגם תסנין ריאתי באונה תחתונה מימין, אציין כי אין חום סינוסים קוסטופרניים סתומים חלקית: יתכן תפליט פלאורלי קל האם יכול להיות פה סרטן? בהתחשב שבct שהיה לפני שנה ותשעה חודשים (בהודעה למעלה) הייתה קשרית ממה יכול לנבוע התפליט הפלאורלי? האם נדרש לעשות ct? בינתיים רק קיבל שני סוגים אנטיביוטיקה

שלום, קשה לי לענות בלי לראות את הצילום עצמו. יותר סביר שמדובר בדלקת אבל אם אין שיפור בצילום לאחר חודש הייתי ממליץ לעשות סיטי.

10/02/2020 | 21:00 | מאת: מאור

סובל מאי ספיקת לב קלה אציין שלא היה בכלל חום!! ואפנה את תשומת ליבך שהקשרית נמצאת באותו מקום שראו תסנין בצילום? האם יכול להיות קשר? האם יכול להיות שהתפתח סרטן תוך שנתיים ? מהקשרית שהייתה או בכלל

מנהל פורום מחלות ריאה