חולת סקלרודרמה בדיקת סיטי חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/09/2019 | 09:13 | מאת: מור

שלום רב רציתי לשאול את דעתך לגבי סיטי חזה שביצעתי ללא חומר ניגוד עקב ירידה בדיפוזיה ל60. שארית של טימוס במדיאסטינום קידמי עליון קטן. לא הודגמו בלוטות לימפה חריגות בתחנות מדיאסטינליות או בבתי השחי. לא הודגם תפליט פלוירלי או פריקרדיאלי. שינויים ברונכיאקטטיים טובולרים עדינים בריאות, ללא זיהום מישני. ללא ממצא תסניני או נודולרי חריג. אדרנלים שומרים על גודל וצורתם. מבנה גרמי ללא ממצא הרסני. בסיכום: ללא ממצא חריג פרט לשינויים ברונכיאקטטיים טובולרים מינימליים.

שלום, שינויים ברונכיאקטטים הם סימפונות מעובים ורחבים עם נטיה לדלקות ריאה חוזרות. בחולים עם סקלרודרמה זה יכול להיגרם לאספירציות. מומלץ טיפול פיזיותרפי, אנטיביוטיקה לפי תרביות ליחה וטיפול במחלת הסקלרודרמה להפחתת אספירציות.

04/10/2019 | 12:25 | מאת: מור

ברוך השם אני מרגישה בסדר לא משתעלת ולא מרגישה משהו מיוחד בגלל הריאות. כמו כן אני לוקחת מיקופנולט 2 גר ביום ועברתי 2 טיפולים בעירוי של מבטרה. לאספרציות אני לוקחת נקסיום 20 מג ביום (כדור 1). במצב שאני מרגישה טוב יש צורך באנטביוטיקה? יש צורך להגיע בדחיפות לרופא ריאות? כי התור שלי רק בנובמבר.

שלום, נובמבר נראה לי בסדר.

מנהל פורום מחלות ריאה