קנה בנשימה, מאוד מאוד דחוף

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/12/2018 | 12:38 | מאת: שלומית

אבא שלי בן 75, מורדם ומונשם. שלושה שבועות. יש לו חיידק או זיהום שלא מגלים אותו ( יש עוד כמה מחלות- כריש דם בריאות, כדוריות דם לבנות מועטות מאוד) עשו לו את כל הבדיקות והצילומים- סיטי מוח,mri ועוד . ולא מגלים. (משערים שיש לו פגיעה מוחית- בלי ממצאים) שמנסים להעיר אותו הוא מתפתל מכאבים לא בהכרה ולא מצליח להתעורר, פותח עיניים, מזיז את הראש מצד לצד, אך לא מגיב שמדברים איתו. רוצים לעשות לו פיום קנה, אבל מעכבים אותנו. פתאום התחלנו לשאול את עצמנו, אולי הוא ישאר צמח והפיום קנה יאריך לו חיים כשהוא צמח ובתרדמת. בבקשה דחוף לנו, סליחה עוד להיום. האם יש למשפחה זכות להחליט ולקבוע, שלא יעשו לאבא פיום קנה, מה אתה מייעץ לנו בכלל בכל הטרגדיה שפקדה אותנו ( אבא מדהים שאין כמותו) תבורך, תודה על העזרה הדחופה. שלומית!

שלום, צריך את הסכמת המשפחה או המטופל לפיום קנה. לדעתי אי אפשר לדעת אם יישאר בתרדמת אבל זה לא תלוי בפיום קנה שרק נותן דרך נוחה יותר להנשים אותו עד שיתאושש.

מנהל פורום מחלות ריאה