דם בליחה ובקינוח אף ושיעול

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/12/2017 | 19:21 | מאת: יוני תל אביב

שלום רב מזה כחודשיים וחצי אני מוציא הרבה ליחות עם דם בצבע ירוק לפעמים חום, דביק וסמיך מאוד לרוב. יש לי הזעות לילה חזקות מאוד וגם במשך היום מזיע לפעמים גם כשלאנשים מסביב לא חם.. יש לי לפעמים מעט חולשה בשרירי רגליים. בדיקות דם שלי תקינות למעט ברזל מעט נמוך. כמו כן יציאות לא הכי סדירות.. עשיתי קולונוסקופיה תקין. גסטרוסקופיה בקע סרעפתי ודלקת עקב החזר ושטי קיבלתי אומפרודקס, לוקח. יש לי בתחושה שלי דלדול של שרירים בכל הגוף, בפועל אני לא יורד כל כך במשקל, אבל לא משנה כמה שאני לא אוכל גם לא עולה במשקל. רופא ריאות שלח אותי לסי טי ובדיקת ריאות מורכבות שניהם תקינים לדבריו. חשבתי אולי שחפת כי שהיתי תקופות ארוכות באוקראינה. האם יתכן שזה שחפת למרות צילום סי טי תקין? יש אולי משהו אחר שאתה חושב שזה יכול להיות?

שלום, לא סביר ששחפת פעילה במצבך עם סיטי תקין. אפשר לשלוח תרבית ליחה ולפי התשובה לקחת טיפול אנטיביוטי מתאים. במקרה ששיעול נמשך ללא הסבר לעיתים מומלץ לבצע ברונכוסקופיה להסתכל לתוך הריאות ולקחת דגימות.

מנהל פורום מחלות ריאה