תלסמיה המרמסמיט

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

16/05/2012 | 13:27 | מאת: גיטל סעדה

ביתי בת ה3 וחצי מטופלת מזה כשנתיים בעירויי דם כל שלושה שבועות בגילש נה אובחנה אצלה מחלת התלסמיה. לפני כשנה ערכנו בדיקות גנטיות ונאמר לנו שהיא חולה במחלת תלסמיה המרסמיט יש הבדל בין התלסמיה הזו לתלסמיה האחרות שאנו מכירים?

שלום יש מספר רב של מוטציות (שינויים גנטיים) אשר יכולים להביא לטלסמיה או להמוגלובינופטיה. יש הבדלים בין הסוגים השונים בחומרת המחלה . ככלל הטיפול דומה מאד ומתבסס על עירוי דם וקשירת עודפי ברזל רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים