איך בוחרים רופא שיניים להשתלה

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

04/09/2014 | 09:30 | מאת: אבי מהגליל

אני בן 58 חולה סוכרת צריך השתלת שיניים בכל הפה,הייתי אצל רופא שיניים אחד הוא בדק אותי הסביר לי מה צריך לעשות נתן לי הצעת מחיר,והלכתי הבייתה(לא שאל אותי על מצבי הבריאותי) הלכתי לרופא שיניים נוסף הוא כבר ביקש למלא שאלון ,שם כתבתי שאני חולה סוכרת,הוא בדק אותי,ונתן לי להבין שכנראה הוא לא יירצה להשתיל לי שיניים,הוא לא אמר לי לא,אבל ביקש שאביא לו מכתב מהרופא הכללי שלי על מצבי הבריאותי,ושלח אותי לצילום של הפה (כנראה כדי לקבל את העמלה של הצילום) בקיצור יצאתי בהרגשה שהוא לא ישתיל לי שיניים.שאלתי האם יש מקום,שאפשר לקרוא המלצות של מושתלי שיניים לפי אזורים או אפילו לא לפי אזורים

06/09/2014 | 07:58 | מאת: ד"ר רחל ענר

שלום אבי על מנת לודא אפשרות לבצע השתלת שיניים בסיכוי גבוה להצלחה יש לבצע ברור מקיף הן בנושא הבריאות הכללית והן מצב הפה השיניים ועצמות הלסת. לחולי סכרת ניתן לבצע השתלות דנטאליות בתנאי שהסכרת מאוזנת ויציבה. כמו כן יש צורך בצילומי רנטגן מתאימים על מנת לברר את מימדי עצם הלסת ובריאות הפה בכלל והחניכיים בפרט. לחולי סכרת יש סיכון גבוה יותר למחלת חניכיים. אין לבצע השתלות אלא בפה עם שיניים וחניכיים מטופלים ובריאים. אני ממליצה לך לפנות למומחה לחניכיים באזורך על מנת לקבל חו"ד מקיפה לפני השתלות. בהצלחה!

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים