שאלה בנושא ניקוי עמוק

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

28/07/2014 | 17:29 | מאת: רועי

שלום, השיננית העירה לי שצריך להבדק אצל רופא/מומחה חניכיים לגבי "ניקוי עמוק". רופא שיניים שהוא ידיד שלי אמר שבגיל צעיר (26) לא מקובל לעשות את זה. האם יש בכך משהו ? האם ניקוי עמוק והקצעת שורשים הם אותו הדבר ? תודה.

17/08/2014 | 14:59 | מאת: ד"ר רחל ענר

שלום רועי הקצעת שרשים וניקוי עמוק הם היינו הך בד"כ. המשמעות הינה ניקטוי של הכיסים העמוקים תוק הקצעה (החלקה) של פני שטח השורש שנחשפו כתוצאה ממחלת החניכיים ויש עליהם משקעים של חידקים ואבנית. לעיתים (דיי רחוקות) אנו נתקלים במטופלים בני 14 ומעלה שיש להם מחלת חניכיים מתקדמת עם כיסים עמוקים שיש צורך לבצע בהם ניקוי עמוק/הקצעת שורשים. בהצלחה!

17/08/2014 | 15:05 | מאת: רועי

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים