שטיפות וניקוי

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

13/06/2014 | 17:47 | מאת: דנה

כמה זמן מותר להשתמש בשטיפות הפה קרוסודיל אחרי ניתוחי חניכיים נאמר לי בין שבוע לשבועיים מה עדיף? והאם מותר גם להשתמש בהם יותר מפעמיים ביום אם יש ימים נגיד שיכולה 3 פעמים האם זה בסדר או לא ? ועוד שאלה האם חודש מהניתוח מותר ללכת כבר לשיננית שזה לא יסכן את האיזור?

15/06/2014 | 10:33 | מאת: ד"ר רחל ענר

שלום דנה שטיפות פה ממשפחת הכלורהקסידין מטרתן למנע זיהום ולהפחית את כמות החידקים באזור. לכן ממלץ להשתמש בהן לפי הנחיית הרופא המטפל. בר"כ ממלץ פעמיים ביום כ 2-4 שבועות לאחר הניתוח. טיפול ע"י שיננית יתבצע על פי הוראות הרופא . בד"כ יש להמנע מטיפול באזור המנותח כ 3 חודשים. בהצלחה!

15/06/2014 | 15:12 | מאת: דנה

והאםניקויו אם אגיד לשיננית לא לגעתצבמקוםצהמנותחצאפשר לפני הזמן?

24/07/2014 | 11:48 | מאת: טל גרש

שטיפות פה כלורהקסידין אינה מומלצת לשימוש העולה על שבועיים, ובטח לא בשימוש קבוע. לאחר הטיפול בשטיפת הפה, וכמובן בהתיעצות עם הרופא, מומלץ שתעברי לשימוש בשטיפת פה ללא אלכוהול, כמו של סנסודיין, המתאימים לחניכיים רגישות.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים