לחץ דם גבוה ושטיפות במים עם מלח

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

26/04/2020 | 11:53 | מאת: לימור

האם שטיפות בפה עבוד דלקת חניכיים או בשן במים עם מלח כמה פעמים ביום בעייתית למי שסובל מלחץ דם גבוה? האם יש לזה השפעה?

זאת שאלה מעניינת..לא חושב שהסוגייה נבדקה בצורה מסודרת. אני מניח שזה עניין של מידתיות. אדם שסובל מיתר לחץ דם, אבל הוא מאוזן תרופתית, לבצע שטיפה עם תמיסת מי מלח בריכוז של כפית מלח לכוס - כ 300 מ״ל, לא נראה לי מסוכן. אדם שלחץ הדם אינו מאוזן תרופתית, אולי הייתי נמנע ומבצע שטיפות עם מי פה על בסיס כלורהקסידין שניתן לרכוש. גם תלוי האם עושים שטיפה פעמיים ביום או 10 פעמים ביום..במידה - לא חושב שיש לזה השפעה על מטופל מאוזן.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים