האם נשיקות פוגעות בהיגיינת הפה?

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

30/01/2020 | 21:56 | מאת: יעל

שלום, הייתי היום בטיפול אצל השיננית והיא אמרה לי שהייתה אצלי הרבה אבנית בשיניים, בניגוד לטיפולים הקודמים שבהם כמעט ולא הייתה. יש לציין כי אני מקפידה להגיע אליה כל חצי שנה ולא שיניתי שום דבר באופן שבו אני מצחצחת שיניים. הדבר היחיד שהשתנה הוא שבחודשים האחרונים יש לי חבר, לכן רציתי לשאול האם החיידקים שעוברים ברוק יכולים להשפיע לרעה על היגיינת הפה?

התשובה הקצרה היא לא. התשובה הארוכה יותר היא שיתכן וכן. אבל זה לא אומר שצריך להפסיק להתנשק..רק להקפיד על היגיינת פה טובה עצמית ולא לערבב מברשות שיניים.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים