תזוזת שיניים אחרי עקירה ולפני שתל

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

25/06/2019 | 10:24 | מאת: מירב

דר' שלום, אחותי נמצאת במהלך טיפול לשתלים בשיניים. לאחר העקירה הראשונית היא מרגישה שהשיניים זזו ממקומן. אודה לך מאוד אם תוכל לענות לשאלותיי שלהלן: 1. האם ייתכן שהשיניים יזוזו בגלל העקירה שיצרה חור ברצף השיניים? האם ייתכן שמדובר בתחושה סובייקטיבית שלה? 2. האם אפשר להגן איכשהו על השיניים בין העקירה לשתל? 3. מה הזמן המינימלי שצריך לחכות מהעקירה לשתל? 4. באופן כללי, מה היתרונות/חסרונות של גשר על פני שתל? המון תודה ויום טוב, מירב

שלום לאחות הדואגת א. יתכנו שינויים קלים בעמדות שיניים לאחר עקירה אבל בתווך הקצר אלו שינויים שאין להם משמעות קלינית. ב. אפשר לייצר סד שקוף שיש להרכיב על השיניים ויקבע את מצב השיניים ג. אם רוצים לתת זמן להחלמה של העצם באזור, 6-8 שבועות. יש מצבים שלא ממתינים כלל.. ד. גשר - מצריך שימוש בשיניים משני צידי החסר, שאם לא זקוקות לטיפול, הרי שעושים בהם טיפול מיותר. יתרונו - מהיר יותר, מייתר כירורגיה.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים