לחץ ברקה מעל שן עם חור ורגישות בחניכיים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

17/12/2018 | 16:59 | מאת: רועי

בשן טוחנת עליונה מתוכננת לי סתימה בעוד כשבוע (לבנה). בינתיים, בימים האחרונים החלה לי רגישות באיזור החניכיים המקיפים שן זו. הבוקר, התעוררתי לכאב ראש ולחץ חריף ברקה שמעל השן. ניגשתי לעזרה ראשונה מתוך חשש שמדובר במשהו שמצריך טיפול שורש (סימפטום דומה למה שהיה לי טרם טיפול שורש בשן אחרת). רופאת השיניים שבדקה אותי ביצעה סקירה, הוציאה חתיכות מזון שהיו תקועות באיזור חניכיים אלה, ואמרה שסביר שהרגישות ואפילו תחושת הלחץ נבעו מהם. בינתיים חלפו כ-8 שעות, הלחץ על הרקה נשאר אחיד ולא השתפר (לא בלתי נסבל, אבל ניכר ומטריד). משככי כאבים מרגיעים אותו לכשעה ואז הוא חוזר. האם נשמע שנדרש לגשת שוב לטיפול? או שיש סבירות שיחלוף?

מציע שתקפיד מאד על ניקוי האזור, למנוע הצטברות מזון שגורם לדלקת שמכאיבה, ותנסה לטפל בבעיה בהקדם.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים