דלקת חניכיים וטיפול ניקוי עמוק

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

11/12/2018 | 17:46 | מאת: גל

שלום, לאחר ביקור אצל שיננית נאמר לי להגיע לטיפול של ניקוי עמוק אצל רופא שיניים. מודה שהפחד מרופא שיניים גרם להזנחה ולכן אני סובלת זמן רב מדלקת חניכיים חמורה וחוששת שזה יהיה יותר גרוע מרק ניקוי עמוק (שגם לזה עדיין לא מצאתי אומץ לקבוע תור). מקריאה גיליתי שהרבה רופאי שיניים אינם מומחים בתחום. האם יש חשיבות להגיע באמת למי שהתמחה בפריודנטיה או שניתן ללכת לכל רופא שיניים? כמו-כן כיצד ניתן לבדוק שבאמת אותו רופא הינו מומחה בתחום (בעיקר במרפאות של קופ"ח)? תודה

היי, ראשית, הטיפול שקרוי ״ניקוי עמוק״, פעם נקרא ״הקצעת שורשים״, אינו קשה ונורא כמו שמייחסים לו..זהו טיפול לא ניתוחי, שמבוצע תחת אלחוש מקומי, ללא כאב, ובהחלט טיפול טוב ויעיל! בהחלט חשוב שיבוצע בידיים הכי מיומנות לכך, ואלו הם ידיו של הפריודונט - מומחה החניכיים. לא רופא שיניים כללי ש״אוהב לעשות ניקויים״ ולא שיננית..פריודונט. על מנת לוודא שהרופא המטפל הוא מומחה אמיתי ולא ״מורשה״ לחניכיים (כמו שקורה לא פעם במרפאות תאגידיות), פשוט צריך לבקש לראות תעודת מומחה או לראות חותמת של הרופא ולראות האם בנוסף למספר רשיון, יש גם ״מספר רשיון מומחה״. ולא לוותר על הבקשה. היא לחלוטין לגיטימית.

13/12/2018 | 15:03 | מאת: גל

תודה רבה על המענה. שוחחתי עם הקופ"ח ולצערי הם אמרו שהתור הכי קרוב לפריודונט הוא רק בעוד 4 חודשים, אבל קודם יש ללכת לרופא שיניים, ושרק הוא יקבע אם ללכת לפריודונט (והתור לרופא שיניים רק בעוד 4 שבועות, מה שיעכב עוד את התור הבא). בגלל שלא נראה לי שכדאי לחכות (וגם השיננית אמרה שזה דחוף), האם כדאי ללכת לפרטי? תודה

ברור..שווה (אולי) לשלם מעט יותר, על מנת לקבל טיפול איכותי בזמן הנכון וללא עיכובים..אין שאלה בכלל..

15/12/2018 | 20:22 | מאת: גל

תודה רבה על המענה! אשמח אם ישנה גם המלצה על מומחים בתחום בצפון (אזור חיפה). בעיקר כאלה שהם יותר רגישים לפחדנים כמוני. תודה

באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה https://perio.org.il/ יש מנוע חיפוש של רופאים לפי אזורים, בטוח שתמצא שם פריודונט כלבבך. בהצלחה.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים