דלקת חניכיים סמויה במס׳ מוקדים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

19/06/2018 | 13:29 | מאת: ברק

שלום, בחמישי שעבר החלו כאבים חזקים בחניכיים תחתונות באזור הטוחנות, בעזרה ראשונה אובחנה דלקת סמויה, נרשמה אנטיביוטיקה, צילום פה מלא והפניה למומחה חניכיים. לאחר מס׳ ימים החלו כאבים גם בחניכיים עליונות. האם הדלקת יכולה להתפשט ברחבי הפה? כעת חל שיפור אך התור למומחה בעוד שבוע, האם המצב יכול להדרדר עד אז (תוך כדי טיפול אנטיביוטי)?

היי, דלקת בהחלט יכולה להתפשט. יתכן ומדובר בזיהום ויראלי. קשה מאד לאבחן ללא בדיקה. בכל מקרה, חשוב מאד מאד להקפיד על צחצוח למרות אי הנוחות/הכאב. עדין אך יעיל. כמו כן להרבות בשטיפות פה על בסיס מי מלח, או מי פה מכילי כלורהקסידין. ולהיבדק.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים