תזוזת שיניים עקב שימוש במכשיר CPAP

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

07/02/2018 | 13:38 | מאת: אלה

הנני בת 67. עקב בעיית נחירות ודום נשימה בשינה משתמשת במכשיר CPAP עם נחירונים בזמן השינה מזה כעשר שנים. בחודשים האחרונים יש לי תחושה של תזוזת שיניים בזמן השינה עקב הלחץ שרצועות מכשיר ה CPAP מפעילות על הראש. בכל בוקר יש תחושה לא נוחה בשיניים, בעיקר בצידי הפה ולא בחלק הקדמי של הלסת. החלפתי מכשיר ולא עזר. התחושה בפה היא כשל תזוזה אחרי שימוש בפלטה ליישור שיניים. רופא אף אוזן גרון לא יודע לעזור כי זה שיניים, רופא שיניים לא יודע לעזור גם כן . הציע שימוש בסד שיניים אבל שימוש בסד מחייב שינה בפה פתוח והשימוש במכשיר CPAP מחייב שינה בפה סגור. אובדת עצות ומרגישה שבגילי כשהעצמות כבר לא גמישות זה יכול לגרום לי לאיבוד שיניים. מצד שני הפסקת השימוש במכשיר ה CPAP עלולה לגרום לאירוע מוחי. מה עושים?

שלום, כדאי לבדוק האם אכן יש תזוזה של השיניים או שזאת רק הרגשה. יש לבדוק האם יש אובשן עצם סביב השיניים עקב מחלת חניכיים ואז אכן הפעלת כוחות עלולה לפגוע ולהזיז שיניים. מציע להיבדק עי רופא חניכיים לשם כך.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים