אנטיביאוטיקה לפני עקירה

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

18/12/2017 | 20:50 | מאת: גלי

שלום יש לי שן מיועד לעקירה --בעבר לקחתי אנטיביוטיקה לפני עקירה ועכשיו רופא אמר שאין צורך לקחת אנטיביוטיקה לפני טיפול אני חוששת ואיזה אנטיביוטיקה משתמשים בעקירה --MOXIPEN OGMENTIN מה אתה ממליץ

היי גלי, ההמלצות בדבר נטילת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים אצל מטופלים בעלי רקע לבבי עברו עדכון לפני מספר שנים ובאמת מקרים רבים בהם היה מומלץ ליטול אנטיביוטיקה פרופילקטית, הומלץ שלא לקחת. אם את לא בטוחה, התייעצי עם הקרדיולוג שלך. הוא הסמכות הסופית בעניין. בכל מקרה, אם יש ספק - אין ספק, ואם את חוששת, אני מניח שנטילת אנטיביוטיקה לפני טיפול קרוב, עד שתגיעי אל הקרדיולוג לקבלת תשובה חד משמעית, אפשרי. לרוב מוקסיפן, אצל מי שאינו רגיש לפנצילין, היא אנטיביוטיקת הבחירה. עד 2 גרם עד שעה לפני הטיפול. כך היה מומלץ לפי הפרוטוקול הישן.

19/12/2017 | 19:11 | מאת: גלי

שלום ומה לגבי אנטיביוטיקה אחורי עקירה האם לקחת

הרופא המטפל יחליט, ביחד איתך, האם כדאי/יש צורך באנטיביוטיקה לאחר העקירה. אין כללים חד משמעיים וכל מקרה וכל מטופל - לגופו.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים