בעייה שיש לי עם כתר ששמו

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

09/10/2017 | 22:21 | מאת: תמי

מה יכול להיות הסיבה שכתר זמני נופל בתדירות גבוהה בהתחלה איזה 3 -4 חודשים החזיק מעמד דחיתי בגלל טיפול נוסף שהייתי צריכה לעשות ועוד בעיות ופתעום עכשיו כמעט אחרי שבוע -עשרה ימים נופל שוב ושוב למרות שמחזקים חדש ושמים מספיק דבק מה יכול לגרום לזה ומה הפתרון כי בתדירות כזאת לא יחזיק כל המדידות שמתחילה עד סופן וגרוע מזה לא יחזיק מעמד גם הכתר הקבוע. האם ניתן לעשות משהוא במצב כזה ?

היי, ראשית - כתר זמני אמור לא ליפול באופן עצמאי. חשוב לזכור שהחומר ממנו עשוי כתר זמני - אקריל, הוא בעל אורך חיים קצר של מספר חודשים, (לכן משמש ככתר זמני..). נפילה חוזרת של כתר זמני ותיק, יכולה להעיד על כך שהחומר ממנו הוא עשוי נחלש ואיבד מחוזקו. יש לשקול לבצע כתר זמני חדש. סיבה נוספת לנפילה חוזרת של כתר זמני - מימדים קטנים מדי של כותרת השן שלא מצליחים לאחוז בצורה טובה את הכתר. אז יתכן ויהיה צורך בביצוע הארכת כותרת השן להבטיח אחיזה וחביקה טובים של הכתר.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים