שיקום כתרים על שתלים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

31/08/2017 | 23:11 | מאת: מירב

רציתי לשאול איזה שיקום כדאי על שתל כתר מוברג או מודבק ואם מחליטים סוג אחד גם המבנה והכתר הזמני יהיה באותו סוג ובכלל מה ההבדל ביניהם בין מבחינת העבודה שצריכים והן בתוצאה הסופית ומה זה אומר לאחר מכן?

ההחלטה האם לבחור בכתר מוברג או מודבק היא החלטה שיקומית, שעל רופא השיניים המשקם ועליו להחליט בהתאם למצב הספציפי של אותו השתל. ישנם מקרים, בגלל מיקום או זווית כזאת או אחרת של השתל, שיש הכרח בכתר מוברג. ישנם מצבים אחרים שיש יתרון לכתר מודבק. לכן, לא ניתן לומר באופן גורף איזה סוג שיקום עדיף. אין פה "יותר טוב". בכל מקרה פרטני עשוי להיות יתרון בסוג שיקום אחר.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים