שאלה לגבי השתלה של שתל לשן

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

08/08/2017 | 10:12 | מאת: אנונימית

שלום רב, לפני יותר משנה עקרתי שן טוחנת בלסת העליונה מס 27. שן הבינה שלי כלואה. האם ניתן להמשיך ולחיות ללא שתל במקום השן? הרופא שלי המליץ לעקור את שן הבינה ,להוסיף עצם ובעוד שלושה חודשים להוסיף את השתל. אשמח לחוות דעתך ועוד שאלה- כמה זמן צריך לחכות ממועד עקירת שן למועד הוספת עצם ? האם אפשר להוסיף עצם (חסר 2 ממ) בו זמנית עם השתל? אודה מאוד לתשובותיך המהירות

היי, ראשית, בוודאי ש״אפשר להמשיך לחיות ״ ללא שן בעמדה זאת..אם השן התחתונה מצויה במגע מול השן שבלסת העליונה, ואין חשש לבקיעת יתר שלה, ואם את מתפקדת ולא מרגישה בחסרונה של הטוחנת השנייה, אז אפשר להסתדר בלעדיה. בעניין מועד הוספת עצם וזמן המתנה, ישנן גישות רבות ושונות. לרוב אם מדובר בחסר קטן, ו 2 ממ עשוי להחשב כקטן, ניתן לבצע את השתלת השתל בו זמנית עם הוספת העצם החסרה. בהצלחה.

08/08/2017 | 12:19 | מאת: אנונימית

תודה רבה לך :)

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים