הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  לב האישה

23/03/2015 | 01:09 | מאת: סיון

שלום דוקטור בליך המקסימה! קראתי פה כמה תגובות שלך וגם אם יש לך תשובות שלא הכי נותנות מענה פשוט כיף לקרוא את התגובה החמה שלך. התלונה שלי כזאת. אני בת 27 סובלת מדופק מהיר ומדי יום גם הרגשה רעה, סחרחורות וחולשה. בבית חולים מצאו כי אני סובלת מ-svt. בהולטר 2 הפרעות קצב על חדריות. שכמובן הן יותר תכופות כי אני ממש מרגישה אותן אך החוק מרפי תמיד פועל לרעתנו ולכן נמצאו רק 2. נתנו לנ טיפול בחוסמי בטא, קרדילוק 5 מג. זה לא הרבה מעט? אני סובלת במשך כל היום מדפיקות לב מרגישה כל פעימה ופעימה ומטריד אותי גם מדוע קצב הלב שלי עולה מאוד אחרי ארוחות? אני לא מצליחה להינות ממצרך חשוב שנקרא מאכל. ושאלה אחרונה דוקטור יקרה האם יתכן שהפרעות הקצב החלו עקב חיסון נגד שפעת? זה התחיל לי ממש יום אחרי החיסון. דפיקות לב מהירות של 160-180 לדקה! לצייו שלמיטב ידיעתי הייתי בריאה לחלוטין והחיסון ניתן לי בהמלצת האחות. סליחה על השאלה הארוכה, יכלתי פשוט לכתוב יותר כי אני פשוט אובדת עצות. תודה רבה לך!

29/03/2015 | 13:19 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום סיון, כדי לעזור לך בשלב ראשון צריך לדעת מה באמת הוא זה שמפריע לך. האם זו הפרעת קצב על חדרית (SVT) האם אלה פעימות מוקדמות ואם מדובר בהפרעת קצב על חדרית באיזה סוג. כדי לדעת את זה צריך לרשום את קצב הלב שלך בזמן התלונות, את זה אפשר לעשות ברישום הולטר או בשימוש עם מכשירים שרושמים לתקופה ממושכת יותר כמו למשל LOOP RECORDER. חשוב שאת לוחצת על הכפתור בזמן התלונות ואז אפשר לראות מה נרשם בקצב הלב בזמן התלונות. כאשר נדע מה היא ההפרעה שמפריעה לך נוכל לחפש לה סיבות כמו בבדיקות דם ובאקו לב וכמובן גם למצוא את הטיפול המיטבי אם בשינוי אורח חיים, תרופות או אחר. לגבי החיסון לשפעת, לא כתבת מתי קיבלת אותו אבל אם כבר עבר זמן של כמה שבועות או חודשים אז קשה לי לחשוב שיש קשר בין הדברים. אני חושבת שהכי נכון להפנות אותך למרפאה שמתמחה בהפרעות קצב. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה