דופלר עורקי צוואר..סובלת מכולסטרול גבוה ותת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  לב האישה

11/07/2020 | 16:49 | מאת: חני

שלום רב, אבקש לפענח לי באופן חלקי דופלק עורקי צוואר, רשום שבעורק הפנימי משמאל נראה פלאק מסוייד במוצא העורק המצר את חלל העורק ב 10-20%,מה זה אומר? תודה

11/07/2020 | 16:50 | מאת: חני

שכחתי לציין, גיל 63 נקבה

12/07/2020 | 08:26 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום חני, הצרות בעורק של 10-20% היא אינה משמעותית מבחינת זרימת הדם דרך אותו עורק. יחד עם זאת על מנת שזה לא יתקדם להצרות משמעותית יש חשיבות עליונה לאיזון קפדני של גורמי הסיכון כולל שמירה מיטבית על פרופיל השומנים, איזון לחץ דם, לא לעשן, איזון ערכי סוכר, שמירה על משקל ואורח חיים בריא כולל תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה