הולטר לב, עצתך בבקשה

דיון מתוך פורום  לב האישה

19/03/2020 | 12:26 | מאת: עלמה

שלום ד"ר בליך כיוון שמומלץ לא לצאת מהבית אלא אם חייבים, מבקשת את עצתך בעניין תוצאות ההולטר לב. האם הן תקינות? האם עלי לראות קרדיולוג בהקדם או שיכולה להמתין לדעתך. אני בת 60, עודף משקל רב, לא מעשנת ועם לא מעט מחלות רקע. לחץ דם ריאתי 35. הרבה תודה. Normal Beat Total : 97309 APB'S : 49 ATRIAL TACHYCARDIA : 34 longest 15 beats at +06:33 fastest 146 bpm at 22:25 Aberrant Total : 89 avg 3 /hr 0.1 % of total VPB'S : 55 avg 2 /hr 0.1 % of total Couplets : 2 Triplets : 0 V-RUN : 0 VTs : 0 Bradycardia : 0 Dropped Beats : 0 Pauses : 0 Maximum Heart Rate : 108 bpm at 10:58 (1 min Avg) Minimum Heart Rate : 55 bpm at +04:28 (1 min Avg) QRS Total : 100097 Paced Beats : 0

19/03/2020 | 13:09 | מאת: עלמה

מוסיפה מעט אודות מחלות רקע יתר לחץ דם טרום סכרת תת פעילות בלוטת התריס כבד שומני סרטן שחלות ב2017 - כריתה ללא כימו אסתמה לחץ דם ריאתי - 35 פיברומיאלגיה בקעים - סרעפתי וטבורי וזהו.. :)

19/03/2020 | 14:06 | מאת: עלמה

מתנצלת על ריבוי התגובות. שכחתי להוסיף את הסיכום הזה. למקרה שהקובץ לא עולה, הנה קישור. הרבה תודה ד"ר בליך. http://www.sup.co.il/43413849

05/04/2020 | 13:49 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום עלמה, הולטר זה מכשיר שרושם את קצב הלב במשך 24 שעות, במטרה לקשר בין תלונות לממצאים ברישום הא.ק.ג או לאתר הפרעות קצב שקטות. כמובן שקשה להתייחס לתוצאת ההולטר ששלחת בלי לדעת מה היתה התלונה בגללה הומלץ לך לעבור את הבדיקה ועוד יותר חשוב אם הרגשת את אותה תלונה בזמן שהיית מחוברת למכשיר ההולטר. אם לא הרגשת את התלונה הרי ההולטר אינו אבחנתי ויש לחזור על הבדיקה או להשתמש במכשיר עם יכולת ניטור יותר ממושכת. בכל מקרה הממצאים בהולטר מתארים פעימות מוקדמות שזה ממצא פיזיולוגי שיש לרב האנשים וגם כמה פעימות מוקדמות שהופיעו ביחד. כשיש מצב שכמה פעימות מוקדמות מהפרוזדור מופיעות ביחד כמו שתואר אצלך צריך לדעת אם זה מפריע לך . הסיבות לכך יכולות להיות רבות כולל עודף משקל שציינת ויתר לחץ דם. כמובן עלמה שחשוב מאוד לאזן את לחץ הדם ולשמור על משקל תקין. יש היום מגוון מסגרות שניתן להעזר בהם. עודף משקל עלול להיות גורם סיכון לבעיות רבות שקשורות בלב וחשוב מאוד לטפל בזה. תרגישי טוב

06/04/2020 | 03:42 | מאת: עלמה

תודה רבה ד"ר בליך. תבורכי על פועלייך.

מנהל פורום לב האישה