כאבי שד שמאל, המוגלובין נמוך, נמלול היד

דיון מתוך פורום  לב האישה

13/03/2020 | 16:59 | מאת: מרסלה

שלום רב. בת 31, ללא לידות. מזה שנים רבות אני חוה מידי פעם כאבים/דקירות בצד השמאלי של החזה בלבד. פעם זה מלווה בקושי נשימה מועט, פעם דוקר, פעם מפמפם, לעיתים כאב אטום. לרוב זה תקופתי, כואב מספר שעות מתוך מספר שבועןת/חודשים ונעלם. בדיקות אקג ואולטרסאןנד היו תקינות. בחודש האחרון הכאבים חזרו, דקירות בעיקר, יחד עם התנפחות שד שמאל בתקופת הביוץ וכאב ספציפי בשד שמאל (משהו שעד היום לא קרה לי). לפני יומיים הצטרפו נימולים בכף יד השמאלית. הכאבים ממשיכים כל יום כל היום. בבדיקות דם נמצא המוגלובין 11.7 אך שאר הבדיקות הנלוות לבירור הסיבתיות לאנמיה נמצאו תקינות. רופאת המשפחה אמרה שהמוגלובין נמוך יכול לקרות מעצמו ולהתיישר לבד, ובהיעדר בדיקות דם בעייתיות אחרות אין סיבה לדאגה. בנוגע לשד נעשה אולטרסאןנד. מחכים לתוצאות. לדבריה לא מדובר בתסמינים של בעיות לב. למרות שנבהלתי מקריאה של מחקר בו נמצא מתאם בין בעיות לב אצל נשים לבין המוגלובין נמוך. אני חרדה. אם בדיקות האולטרסאונד יהיו תקינות אמרה לשחרר ואולי סתם מדובר בשדיים רגישים או שינויים הורמונאליים אבל ממש אין צורך בבדיקת תפקודי הלב. האם יש לי סיבה לדאגה מבחינה קרדיולוגית נוכח התלונות?

15/03/2020 | 13:50 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מרסלה, לכאבים בחזה יש סיבות שונות, חלקן קשורות וחלקן כמובן לא קשורות ללב. כמובן על מנת לדעת את הסיבה אצלייך, צריך להכיר יותר את הרקע שלך, לאפיין את התלונה ולבדוק אותך. סך הכל התאור של הכאבים שתארת פחות מתאים לחשוב שקשור בבעיה לבבית. אם את מתארת נפיחות בשד וכאב בשד אז בהחלט יכול להיות שזה מה שמסביר את הכאבים. לגבי ההמוגלובין זו ירידה קלה בכמות הדם וחשוב לברר את זה. צריך לקחת רמות ברזל, חומצה פולית, ויטמין B12 ולוודא שאין חסרים מתאימים. אם יש חסרים חשוב לקחת תוספים מתאימים ולברר את הסיבה לחוסרים. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה