כאבים בחזה וביד שמאח

דיון מתוך פורום  לב האישה

24/11/2019 | 14:26 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, בת 36, בריאה, משקל תקין, לא מעשנת. 7 חודשים לאחר לידה 4. אקו לב מלפני שנתיים (אחרי לידה 3) תקין, עם אבחנה של אי ספיקה מיטרלית קלה. בשעות האחרונות אני מרגישה כאבים, מעין דקירות בחזה צד שמאל, וגם כאב ביד שמאל, במרפק ובכל הזרוע, כמו כאב שרירי. גם מעין כאב בגב העליון השמאלי. מפחדת שזה אירוע לבבי. האם אכן אלה סימנים לאירוע לב אצל אישה?

01/12/2019 | 13:49 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום נעמה, לכאבים בחזה סיבות שונות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. על מנת לאבחן את הסיבה לכאבים אצלך כמובן צריך להכיר יותר את הרקע שלך, לאפיין יותר את התלונה ולבדוק אותך. כאבים שקשורים עם הלב בדרך כלל יהיו קשורים יותר למאמץ ופחות למגע, אוכל או נשימה. בכל מקרה אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה שיאפיין את התלונה, יבדוק אותך ויחליט אם צריך לעשות א.ק.ג, בדיקות דם או בדיקות אחרות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה