תוסף תזונה ויטמין K2

דיון מתוך פורום  לב האישה

17/08/2019 | 15:32 | מאת: חנהלה רגב

אני נוטלת מדלל דם קסרלטו באופן קבוע. האם אני יכולה ליטול כתוסף תזונה ויטמין k?

08/09/2019 | 11:48 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום חנהלה רגב, קסרלטו הינו מדלל דם מהדור החדש שעובד על ידי כך שמעכב פעילות פקטור קרישה מספר 10. לגבי ויטמין K הוא נחוץ ליצירת מספר פקטורי קרישה ביניהם 10. יחד עם זאת עדיין התרופה תעכב את פעילות הפקטור. כלומר נטילת ויטמין K אמורה כמעט ולא להשפיע. תרופה אחרת מדללת דם בשם קומדין מעכבת את ויטמין K וכך מעכבת פקטורי קרישה שתלויים בו ונטילת ויטמין K סותרת את פעילות קומדין. לעומת זאת קסרלטו מעכב פקטור 10 במנגנון אחר באופן ישיר ולכן כמו שכתבתי האנטרקציה עם ויטמין K כנראה מזערית. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה