פעימות מוקדמות.................

דיון מתוך פורום  לב האישה

22/11/2018 | 11:07 | מאת: חיים

שלום , אני בן 24 לפני כשנה בערך התחילו לי קפיצות מוזרות בחזה לכיוון הגרון שהופיעו פעם בחודש , פעם בשבועיים לכל היותר הבנתי שזה כנראה פעימות מוקדמות וגם הצלחתי להרגיש אותן בדופק. בחודשיים האחרונים זה התגבר לי מאוד יש לי לפחות פעם ביומיים קפיצה היה יום שקמתי והיה לי במשך 3 שעות כל כמה שניות ודקות לסירוגין פעימות שמתי לב שזה קורה יותר כשאני בחרדה או בהתרגשות וגם במאמץ , כשאני רגוע ושליו זה לא תוקף אותי בצורה הזו הדבר ממש מטריד אותי , אני בחור בריא שעושה הכל זה מונע ממני דברים כמו לשחק כדורגל ודברים שדורשים מאמץ דברים שגורמים לי להתרגשות אני ממש מפחד מהם כבר זה משתק אותי ומדכא לי את המשך החיים אני מרגיש שונה ואיכות חיי נפגעה מאוד אבקש כל דבר שיכול לעזור , כל עצה או מילה טובה ומרגיעה. השאלה העיקרית שלי היא האם באמת אני צריך להמנע מהדברים שגורמים לי לזה ולהשתתק מהנאות חיי או להתעלם מזה ולעשות הכל ביצעתי הולטר לב של 24 שעות שלפי הערכה שלי לא תפס את הקפיצה , התשובות צריכות להגיע , תודה מראש!

02/12/2018 | 09:09 | מאת: מירי בליך

שלום חיים, בשלב ראשון צריך לקשר בין התלונות לממצאים ברישום קצב הלב כמו למשל באמצעות מכשיר ההולטר וכך לוודא שאכן התלונות שלך קשורות בפעימות מוקדמות. בעקרון פעימות מוקדמות מופיעות אצל 70% מאנשים הבריאים. יחד עם זאת פעימות מוקדמות יכולות גם להופיע במחלות לב מסוימות. פעימות מוקדמות יכולות להופיע בתגובה לצריכת אלכוהול, קפה, למצבי מתח ובתגובה לממצאים שונים בבדיקות דם. אני ממליצה עם פענוח ההולטר שאני מבינה שתפס את התלונה שלך לפנות לרופא משפחה שיחליט לפי כמות וצורת הפעימות אם צריך לבצע בדיקות דם או בדיקות נוספות ללב. מבחינת הטיפול בפעימות המוקדמות אפשר למצוא גורמים המחמירים ואז לנסות להמנע, במידה ויש סיבה בבדיקות דם או בבדיקת לב אז לטפל בהן. במידה ואין גורם מעורר ברור ואין סיבה בבדיקות דם או בדיקות ללב שמסבירה פעימות מוקדמות והפעימות מאוד מפריעות ניתן לשקול טיפול תרופתי עם תרופה לא חזקה שיכולה לדכא את הפעימות. תרגיש וטוב

06/12/2018 | 02:36 | מאת: חיים

ואו , תודה רבה על המענה המפורט !

מנהל פורום לב האישה