התייבשות חום לא גבוה

דיון מתוך פורום  לב האישה

02/07/2018 | 12:47 | מאת: יעל

היי אני בת 26 הייתי בים יום שבת שעה וחצי בדיוק ישבתי תחת השמש בלי לשתות ולפי דעתי קיבלתי מכת שמש. הקאתי פעם אחת,היה לי חום יומיים אבל לא חום גבוה חום של כמעט 38 עם רוק מיימי לא רוק רגיל. ועכשיו אחרי יומיים(שעד אתמול בלילה עדיין היה לי חום) עדיין קשה לי לנשום כזה ויש לי דופק מהיר ומרגישה חלשה מה זה יכול להיות?

15/07/2018 | 17:14 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום יעל, כמובן כשנמצאים בשמש חשוב מאוד לחבוש כובע, למרוח קרם הגנה ולשתות הרבה מים. בנוסף את מתארת גם אזושהיא מחלת חום. בעקרון כל מה שתארת קוצר נשימה, חולשה, דופק מהיר יכולים בהחלט ללות מחלות חום. יחד עם זאת אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שיקבל יותר פרטים, יבדוק אותך ויחליט אם יש צורך בבדיקות דם או בדיקות נוספות. תרגישי טוב

02/08/2018 | 17:37 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום יעל, בדרך כלל שמתיחסים ברפואה למכת חום או מכת שמש מתכוונים לחום גוף מעט יותר גבוה משתארת. יחד עם זאת יתכן ואת עוברת סוג של מחלה וירלית בשילוב עם התיבשות מסוימת משני לשהייה בשמש. במצבים כאלה ניתן להרגיש חולשה, דופק מהיר ואף קושי בנשימה. במידה והתלונות שאת מתארת לא יחלפו כעבור כיום יומיים, ממליצה לפנות לרופא משפחה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה