הולטר לב תוצאה בבקשה

דיון מתוך פורום  לב האישה

31/01/2018 | 10:21 | מאת: גילי

שלום. בת 36 בריאה בד"כ. 6 חודשים אחרי לידה. בעקבות בעיות הורמונליות וtsh נמוך מ0.008 ודפיקות לב מואצות נשלחתי להולטר לב. להלן התוצאה: 21 שעות של בדיקה קצב בסיסי: סינוס מהירות מינימלית: 73 מהירות מקסימלית: 152 מהירות ממוצעת: 98 הפרעות קצב חדריות VPC'S: לא הפרעות קצב חדריות APC'S: נצפו סה"כ 16 APC'S במשך הבדיקה. בפיזור הומוגני ביממה. הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע ST: לא נצפו. האם לדעתך מצריך מתן תרופה?

04/02/2018 | 09:33 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום גילי, TSH נמוך מ 0.008, מחשיד לתפקוד יתר של בלוטת התריס. ההחלטה על הטיפול לא קשורה בבדיקת ההולטר אלא בתלונות שלך ובבדיקות של הבלוטה כולל FT4 ו FT3. לגבי בדיקת ההולטר לא נרשמו הפרעות קצב משמעותיות. הקצב נע בין 73 ל 152 וממוצע סביב 100. ממוצע סביב 100 זה בגבול העליון של התקין, כמובן קשה להעריך בלי לדעת אם עשית פעילות גופנית בזמן ההולטר, אם את עדיין מניקה ואם יש סיבות אחרות כמו אנמיה שיכולה להסביר דופק בגבול העליון של התקין. גם תפקוד יתר של בלוטת התריס יכול להסביר נטיה לקצב לב יותר גבוה. לגבי ההחלטה על הטיפול אני ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג שהוא רופא שמתמחה בתפקוד הבלוטה. תרגישי טוב.

מנהל פורום לב האישה