מצב לאחר התקף לב, מבקשת ייעוץ

דיון מתוך פורום  לב האישה

17/07/2017 | 14:28 | מאת: שולה

בת 59.לפני חודשיים עברתי התקף לב, דום לב, צנתור לסימניה בעורק כלילי קדמי עם סטנט. לפי דברי הרופא ואקום, ללא נזק לשריר הלב. אני סובלת מאז מחולשה, מתעייפת בקלות, לעתים מזיעה ליד המזגן. עצירות קשה עם נורמלקס ולקסעדין. שאלתי האם התרופות שאני מקבלת גורמות לתופעות אלו כולל העצירות. התרופות הן: אפיאנט 10, אספירין 100, לנטון 30, ליפיטור 80, בנוסף נוטלת קיו 10 100 מ"ג.

25/07/2017 | 17:21 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שולה, הכדורים שאת לוקחת אפיאנט ואספירין הינם כדורים מדללי דם. הם חשובים ביותר במקרה שלך. מטרתם למנוע קריש שעלול להווצר בתוך הסטנט שהושתל לך ולחסום שוב את העורק. אין להפסיק את הכדורים הללו בלי להוועץ ברופא קרדיולוג. הכדור ליפיטור הינו להורדת פרופיל כולסטרול. עודף שומנים הינו גורם סיכון להתקף לב. לנטון נועד להגן על הקיבה. ממעבר על רשימת הכדורים שלך אני לא חושבת שהם עלולים להסביר עצירות. הכדורים הינם חשובים ביותר. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה ולרופא גסטרואנטרולוג לברור סיבת העצירות. תרגישי טוב

25/07/2017 | 22:20 | מאת: שולה

תודה

מנהל פורום לב האישה