פןליפ ברחם לנשים וניתוח להסרה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

22/11/2018 | 04:40 | מאת: יעל

שלום, מה הסיכוי שפוליפים ברחם הם סרטניים? מה הסיכוי שאם לא מורידים הם יהפכו לסרטן?

הסיכויים להתמרה סרטנית בפוליפ בשנות הפוריות באשה ללא גורמי סיכון נמוכים יחסית ועומדים על כ-1-1.5%, הסיבה העיקרית להסרת פוליפים היא הדימומים הכבדים או הלא סדירים, גדילה במימיד הפוליפ בעיקר בגיל המעבר או אשה עם גורמי סיכון (סרטן שד, חשיפה מרובה להורמונים, טיפולי פוריות )

02/12/2018 | 17:01 | מאת: יעל

תודה. יש לי פוליפ שהתגלה כי היה לי דימום בין מחזורי. עם כאב בטן חזק מאוד ויצאה לי חתיכה ענקית של קריש דם. הקטע שהדימום היה קטסרטרופלי והרופאים לא עשו עם זה דבר זה הגיע למצב שהסתובבתי עם חיתול חודשיים. איבדתי גם הרבה דם. ואני עם מחסור בברזל. שהושלם עם עירוי ורידי. למרות זאת כל הזמן יש לי ירידה בברזל ויתכן שהדימום כבד יותר. בנוסף יש לי כאבים מוזרים ברחם לפני מחזור ובמחזור כמו צביטה באזור הטבור. נראה לי שזה מהפוליפ שגורם ללחץ. האם אתה ממליץ להסיר את הפוליפ למרות הפחד שלי מניתוח? אני מפחדת מצד אחד מסרטן ומצד שני מהניתוח עצמו ושמא יפגעו לי ברחם.

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית