זקוקה לאינפורמציה על היפוך חיצוני או לידת עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

08/02/2018 | 07:28 | מאת: טובה

שלום, אני בהריון רביעי לאחר 2 לידות וגינליות ואחת קיסרי (בסדר הזה) בשבוע 33. אולטרסאונד לפני כמה ימים- עובר במצג עכוז, משקל העובר באחוזון 60-70, כמות מי שפיר 13 AFI. אני מאד מבולבלת וזקוקה למידע מסודר: 1. מה הסיכויים שהעובר יתהפך למצג ראש באופן עצמאי? 2. מתי לבדוק שוב את המצג? 3. אם המצג עכוז, מתי לקבוע תור להיפוך חיצוני? האם בנתונים שלי ניתן לעבור היפוך? 4. האם ניתן ללדת בלידת עכוז לאחר ניתוח קיסרי אחד? תודה מראש.

שלום טובה, 1. עדיין רוב הסיכויים (60-80%) שהעובר יתהפך ספונטנית למצג ראש עד לידה. 2+3. יש לבדוק שוב את המצג בשבוע 37, זה הזמן המתאים לביצוע היפוך וזו ההמלצה הראשונית במידה והעובר לא יתהפך עד אז. ניתוח קיסרי בעבר אינו מהווה התווית נגד היפוך. 4. ניתן בהחלט לשקול לידת עכוז לאחר ניתוח קיסרי במידה וההיפוך אינו מצליח (או במידה והלידה מתפתחת לפני שתספיקי לבצע היפוך). יש כמובן מספר מגבלות, כדי להבטיח ביטחון מרבי בלידה כזו, שצריכות להישקל בזמן הלידה בפועל (הערכת משקל, מצג מדויק, תנוחת הראש לעומת הגוף וכו'...). בהצלחה !!! ד"ר שווד 072-3228192

11/02/2018 | 06:56 | מאת: טובה

תודה רבה מאד

מנהל פורום לידת עכוז