כאבים איומים

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

07/12/2014 | 21:23 | מאת: lian

שלום, אני בת 22 וסובלת מכאבים בצינורית השתן כבר 6 שנים. הכל התחיל בגיל 16, סבלתי ממשהו שהיה דומה לדלקת בשתן, שתן תכוף, כאבים בהטלת שתן ובכלל וזה הגיע למצב שעשיתי פיפי והייתה טיפה של דם מהפיפי. הלכתי לרופא נשים שלי אז והוא נתן לי מיד אנטיביוטיקה. התחלתי לקחת את האנטיביוטיקה והייתה הקלה, סיימתי את האנטיביוטיקה ולמשך כמה ימים הכל היה בסדר. כעבור כשבוע אולי יותר הכאבים חזרו, הפעם הלכתי לרופא והוא שלח אותי לבדיקת שתן והבדיקה הראתה שאין כלום. מאז זה כמו כדור שלג עד היום יש לי כאבים כאילו יש לי כל הזמן דלקת בשתן, לפעמים הם מחריפים מאוד מאוד ואז אני עושה בדיקה ולרוב יש דלקת שרואים חיידקים אז אני לוקחת אנטיביוטיקה וזה מחזזיר את המצב בחזרה לכאבים הרגילים ובבדיקה יוצא שכבר אין חיידקים. מאז בשנים האלה עשו לי את כל הבדיקות האפשריות, גם קניקולוגים, אורולוגים וכל מי שאפשר. לקחתי אין ספור אנטיביוטיקות לדלקת בשתן, שתיתי מיקרודנטין תקופה, הייתי בטיפול פיזיותראפי לרצפת האגן, עשיתי דיקור סיני תקופה, הייתי אצל הומאופת, לקחתי את כל תוספי התזונה והויטמנים האפשריים, עשיתי בדיקות פולשניות (ציסטוסקופויה ווידאו אורודינמיקה), עשיתי את כל הבדיקות הגניקולוגיות האפשריות לכל המחלות מין ובכל הבדיקות שעשיתי הכל יוצא תקין. לקחת כדורים כמו ליריקה, מיקרודנטין ואלטרול- ללא הצלחה. כרגע אני מטופלת במרפאת כאב, הרופאה הגישה בקשה לקבלת רישיון לקנאביס רפואי אך הם לא אישרו לי. חוץ מזה שאני סובלת מכאבים איומים כל הזמן זה פוגע לי קשות בזוגיות, יחסי מין זה סיוט בשבילי וזה מאוד מאוד כואב, כמעט בלתי אפשרי לסבול. יש לי בן זוג מדהים אוהב ותומך שמתאזר בסבלות ומחכה ומתפלל שזה יעבור, אבל אני מפחדת שהוא קרוב להישבר, ובצדק. אני באמת חושבת שניסיתי כבר הכל הכל הכל, אולי מישהו שמע/קרא/יודע מה יכול לעזור/להקל בעניין? כבר לא יודעת למי לפנות.

שלום רב, לפי מה שאת מתארת זה מתצאיםל תסמונת הכאב הכרוני באגן/שלפוחית כואבת. זה אכן מצב כרוני ומתסכל, בעיקר אם עברת את כל הבירור שציינת ולא נמצאה פתולוגיה. קשה מאוד להתאים טיפול במצב כזה. בסופו של דבר זה הופך להיות משהו שאינו אורגני אלא רגשי/נפשי.. בכל מקרה יכול להיות שגם שינוי תזונתי יעזור לך, -בעיקר המנעות מגריינים כמו קפאין, אלכוהול ושוקולד, ואולי גם שימוש קבוע בתרופות נוגדות דלקת/משככות כאבים יחד עם טיפול רגשי.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה