שלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

14/11/2011 | 11:12 | מאת: אבי

שלום אני בן קרוב ל-40 אובחנה אצלי שלפוחית רגיזה וכן שארית שתן 70 סמק בבדיקה אורודינמית: ניסיתי כמעט הכל: כדורים דטרוסיטול, נוביטרופןת טוביאס וסקייר ללא הטבה נוסה גם הרחבת וחימום שלפוחית ללא הצלחה הדבר מטריד ומציק לי מאוד: השתנה תכופה מספר פעמים בשעה וכן התעוררות בלילה מספר פעמים חוסר הרגשת התרוקנות, ריצה לשירותים מספר דקות אחרי השתנה, טפטוף שתן בתחתונים מה עוד ניתן לעשות כמו כן יש לי פריצת דיסק ב-2 חוליות תחתונות בעבר היה חמור יותר

אבי שלום לך, אתה מעלה בעיה קשה שהפתרון לה אינו פשוט. אני מניחה שגם עברת ציסטוסקופיה כדי לראות שאין לך היצרות בשופכה ושהמעבר בצוואר השלפוחית פתוח (שהערמונית לא מפריעה). אם טיפול אנטיכולינרגי לא עזר מה לגבי חוסמי אלפא? למשל אומניק? אתה מציין שיש בעיות בעמ"ש תחתון- רצוי שנוירולוג יבדוק אותך כי גם זה יכול להשפיע על מתן השתן. ניתן לשקול אצלך אולי טיפול בהזרקת בוטולינום לשריר השלפוחית, זה לא בסל התרופות (כלומר מצריך תשלום נוסף) אבל אולי כדאי לך להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך בנידון. זה נעשה בבתי החולים הגדולים. כמוכן אולי "נוירומודולציה" יכולה לעזור , רק צריך לברר איפה בארץ עושים את זה (אולי ברמב"ם).

מנהל פורום שלפוחית רגיזה