רצפת אגן לאחר לידה...

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

02/05/2012 | 19:46 | מאת: טל

שלום רב, אני חודשיים לאחר לידה ראשונה, בת 32, בריאה בדרכ. ילדתי תינוקת בריאה במשקל 3640, במהלך הלידה היה דימום רב ובסיום הלידה השליה לא יצאה במלואה ועברתי רבזיו, יש לציין שהתינוקת יצאה עם מצג פנים הפוך והייתה מספר שעות בתעלה. היו לי תפרים אך ללא חתך חיץ. לאחר שבועיים הייתי בביקורת אצל גניקולוג שאמר שנראה שהנרתיק מחלים יפה,בשלושת השבועות האחרונים גיליתי פתאום שתחושת חוסר הנוחות בנרתיק נובעת מבליטה אדומה שמבצבצת מהנרתיק. הייתי אצל אורגניקולוג שאמר כי יש לי צניחת רקטום דרגה 3 ומדובר בדופן האחורית של הנרתיק, הלכתי לפרוקטולוג שאמר שהוא לא רואה צניחת רקטום ויתכן ומדובר באיבר אחר, כשהסתכלתי במראה האיבר הצנח נראה עם פתח ויוצאת ממנו הפרשה צהובה. אני די אובדת עצות ומבולבלת..לעיתים יש לי דליפת שתן בעת שיעול, פזיותרפיה לוקח הרבה זמן לתאם...אני אשמח אם תאמר לי מה דעתך..

06/05/2012 | 10:53 | מאת:

לעיתים די קרובות אנו רואים ממצאים של צניחה לאחר לידה שמסתדרים עם הזמן. אני מציע לגשת להערכה חוזרת בעוד כחודשיים אצל אורוגינקולוג. במידה וזה מאוד מטריד כעת פני לחוות דעת נוספת אצל אורוגינקולוג אחר.