מצג ראש: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הבזקי אור בעיניים: מה לעשות?

קוראים ו"זבובים" עפים לכם בעיניים? מסתכלים על הנוף וסובלים מהבזקי אור? ייתכן שמדובר בבעיה ברשתית העין (היפרדות גוף הזגוגית או קרע). מדריך לאבחון ולטיפול הבזקי אור בשדה הראייה מופיעים כמעין "ברקים" בזווית העין לפרק זמן של שניות - לעתים במעבר מאור לחושך. הסיבות להופעת הבזקי האור בשדה הראייה מגוונות: בעיות ומחלות של רשתית העין, חבלה כתוצאה מטראומה לעין בעקבות מכה ישירה או כתופעה הקשורה למיגרנה של העין. במקרה של מיגרנה, יימשכו ההבזקים בדרך כלל מספר דקות, ולעתים יופיעו כזיגזגים ובצבעים.כאשר הבזקי האור קשורים לבעיה ברשתית העין, הם נגרמים כתוצאה ממשיכה של זגוגית העין שמחוברת לרשתית. זגוגית העין (Vitreous) היא חומר שקוף המורכב מג'ל, דרכה עוברות קרני האור אל הרשתית (Retina). רשתית העין היא רקמה עצבית הרגישה לאור, הבנויה מתאים קולטי אור, הממירים את קרני האור לאותות חשמליים והמועברים למוח לצורך עיבוד התמונה, דרך עצב הראייה. ככל שאנו מתבגרים,...

סיבות אפשריות ומצבים דומים למצג ראש

לידה טבעית - תמונת המחשה
לידה טבעית בעקבות הדיווח של בית חולים "וולפסון" על תינוקת שנולדה בלידת בית ונקלעה למצוקה נשימתית,...
ללמוד עוד על מצג ראש
ויטרקטומיה: להציל את הראייה!-תמונה

ניתוח ויטרקטומיה לכריתה של זגוגית העין מיועד למנוע החמרה...

מאת: ד"ר ריטה...
31/07/2018
הבזקי אור בעיניים: מה לעשות?-תמונה

קוראים ו"זבובים" עפים לכם בעיניים? מסתכלים על הנוף וסובלים...

מאת: ד"ר ריטה...
07/12/2016
מחלות עיניים בילדים ותינוקות-תמונה

תינוקות וילדים עלולים לסבול ממגוון בעיות בראייה: פזילה, עין...

מאת: ד"ר...
27/05/2015
ניתוח קיסרי: מיתוסים  ומציאות-תמונה

לידה קיסרית מעוררת הרבה אסוציאציות, חלקן הגדול מיושן ואיננו...

מאת: ד"ר קסטל...
20/09/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למצג ראש?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מצג ראש: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, מה שלבי ההחלמה מניתוח הפרדות רשתית ? מה אסור לעשות? ומתי אפשר לחזור לעבודה ולשגרה מלאה?

1. טיפות עיניים כחודש 2. מנח ראש כפי שהומלץ - כל זמן שיש גז 3 לאחר שנספג הגז. בין 3 שבועות לחודשיים

אני בשבוע 38 לאחר טיפולי פוריות, בת 36 , הריון ראשון , מנח עוברים: הראשון ראש והשני עכוז . דעות הרופאים חלוקות מאוד וזה גורם מבלבל ומכניס חוסר בטחון ושקט. אשמח לדעת מהי עמדתך בנושא . האם כדאי לבצע לידה רגילה כאשר הראשון ראש? או שרצוי לקבוע ניתוח קיסרי ? תודה גדולה

שלום יערה, הספרות חד-משמעית לגבי תאומים שהראשון מביניהם במצג ראש: אין שום יתרון בניתוח קיסרי ולא משנה מה מצג השני. עם זאת קיימת גישה לגיטימית להמליץ על סיום בניתוח קיסרי לאור השילוב של הריון ראשון מעל גיל 35 אחרי טיפולי פוריות עם הריון תאומים אך כאמור מצג העובר השני אינו משנה במקרה זה. המלצתי במקרה שלך היא לסיים את ההריון בהקדם ולא למשוך אותו מעבר לשבוע 38. ניתן לבחור בניתוח קיסרי מתוכנן או בזירוז. במקרה של זירוז, יש להגביל את עצמנו מבחינת זמן ולעבור לניתוח בכל סטייה ממהלך לידה תקין. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

בת כמעט 40, שבוע 34...הריון נוכחי שיליה קדמית כרגע מצג ראש, הריון קודם לפני 12 שנה קיסרי בעקבות מצג עכוז. ברצוני לדעת מה המשמעות של שיליה קדמית לאחר ניתוח קיסרי? מה ההשלכות מבחינת ההריון הנוכחי והאם במצב כזה עדיף לידה רגילה או ניתוח קיסרי. אציין כי 7 שנים לאחר הניתוח עברתי ניתוח להוצאת גוש תת עורי מסוג אנדרומטריומה על צלקת הקיסרי. אודה לתשובתך

עלייך להיות במעקב בנוגע לסימני נעיצת שליה. במידה ואין סימני נעיצה- מיקום השליה אינו משפיע על סיכויי ההצלחה בלידה וגינלית לאחר ניתוח קיסרי.

בת כמעט 40, שבוע 34...הריון נוכחי שיליה קדמית כרגע מצג ראש, הריון קודם לפני 12 שנה קיסרי בעקבות מצג עכוז. ברצוני לדעת מה המשמעות של שיליה קדמית לאחר ניתוח קיסרי? מה ההשלכות מבחינת ההריון הנוכחי והאם במצב כזה עדיף לידה רגילה או ניתוח קיסרי. אציין כי 7 שנים לאחר הניתוח עברתי ניתוח להוצאת גוש תת עורי מסוג אנדרומטריומה על צלקת הקיסרי. אודה לתשובתך.

שלום רב, אני מניח שהיתה לך לידה אחת קודמת בניתוח קיסרי. לשליה קדמית אין משמעות מיוחדת במידה שלא אובחנה כשליה נעוצה על הצלקת הקודמת. באשר לאפשרות לידה רגילה לאחר קיסרי הדבר אפשרי אך כרוך בכמחצית האחוז לסיכון לקרע של הרחם ואפשרות פגיעה בך ופגיעה לעובר במהלך הלידה. בהיותך בת 40 לא צפויות עוד הרבה לידות לאחר לידה זו וגם את זה יש לקחת למערכת השיקולים. כעת הנתונים בידיך היוועצי עם רופא הנשים שלך והחליטי יחד איתו באיזה דרך את בוחרת ללדת. בנוגע ל אנדומטריוזיס שהיה בצלקת הניתוחית הקודמת, התופעה קיימת אך נדירה עלולה לחזור גם בניתוח זה אם תבחרי בניתוח ואולם ניתן לטפל בה ברוב המקרים בניתוח קטן ויחסית לא מסוכן בהמשך הדרך. מאחל לך הצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899