הריון לאחר קיסרי שאלות

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

10/01/2018 | 09:45 | מאת: יפעת

שלום ד"ר בוקר טוב. לפני חמישה חודשים ילדתי תינוקת שבוע 37 פלוס 5 בקיסרי חירום לאחר מצוקה עוברית. החליטו ליילד אותי מלכתחילה בגלל חשד ל iugr . בסופו של דבר נולדה ילדה בריאה ושלמה במשקל מעט נמוך 2 קילו. לאחר הלידה הילדה עברה את כל הבדיקות בפגייה שהיו תקינות ושוחררה הביתה אחרי 4 ימים. האבחנה של הרופאים הייתה כשל שחלתי שהתגלה אצלי. החלמתי מהר מהניתוח וכיום כמעט לא ניתן להבחין בתפרים. כיום 5 חודשים אחרי בגלל אי הבנה לגבי אמצעי מניעה שאני לוקחת, אני שוב בהריון שבוע 4 פלוס 1. ואני ממש מפחדת. ידוע לי שיש לחכות עד שבוע 7 על מנת לבדוק הריון תקין ודופק ועדין ארצה לשאול אותך : 1. מלבד העובדה שזה יהיה הריון בסיכון גבוה אני מניחה, מה הם הסיכונים? הבדיקה לאחרונה הלידה הייתה תקינה. 2. האם יכול להיות חשש בגלל הריון אחרי קיסרי ללידה של פג או שוב מקרה של iugr? 3. אני לא רוצה ללדת שוב בלידה רגילה אלא קיסרי. האם אוכל לבחור את דרך הלידה? תודה ויום טוב לך.

10/01/2018 | 10:02 | מאת: פרופסור אוריאל אלחלל

שלום רב, אני מניח שאת מדברת על כשל שילייתי ולא שחלתי. בכל מקרה דרוש מעקב בהריון בסיכון גבוה ורוב הרופאים היו נענים לבקשתך לניתוח קיסרי חוזר. באשר ללידה מוקדמת קיים סיכון מוגבר לכך ולכן עליך להיות בהריון במעקב מומחה להריון בסיכון גבוה. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים