ניתוח קיסרי יזום. לידת תאומים

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

26/07/2017 | 00:51 | מאת: טל

שלום רב, אישתי ילדה ביום חמישי האחרון (20/07/17) תאומים בן ובת בשעה טובה. הלידה בוצעה בניתוח קיסרי יזום על ידי החלטה של אישתי ושל הרופא המטפל שלה. הניתוח בוצע בשבוע 34+6 וכל תינוק נולד במשקל של 2.2 והכל בסדר. הניתוח בוצע מוקדם מן הצפוי עקב בצקות מאוד מאוד חמורות ברגליה שהגיעו אפילו עד הגב והבטן. כשבועיים בערך לפני הניתוח הרופא שלה נתן לה הוראה להשתמש בקלקסן 40 מ״ג בכל יום. לאחר הניתוח בעודה בהתאוששות ראו הרופאים שיש דימום מאסיבי מן הרחם בו היא איבדה כ2 ליטר דם וטופלה על ידי לתרופות מייצבות, תרופות לכיווץ הרחם וחמש מנות דם, היא עברה גם טיפול חדיש ביחידת הרנטגן שקרא ״אנגיו״ (מקווה שזכרתי נכון) בו צרבו את כלי הדם כדי שהרחם יתכווץ והיא הועברה להשגחה בטיפול נמרץ כ20 שעות ואז למחלקת יולדות. הרחם התכווץ, הדימום הפסיק והיא ממשיכה לקבל קלקסן גם כרגע. היום, כחמישה ימים לאחר הניתוח (בעודה עדיין מאושפזת) היא התלוננה על קושי בנשימה, ובשינה. נבדקה סיטוראציה שיצאה תקינה (98) ובצילום ריאות נמצא ממצא שמעיד על מים מסביב לריאות. ביצעו לה א.ק.ג שיצא תקין ושללו תסחיף ריאתי והמליצו לה על אכילת מזון מועשר בחלבונים כדי לספוג את כל הנוזלים. ברצוני לציין שלאחר הלידה בישרו לה שהיא היתה עם רעלת חמורה בהריון (כשבועיים לפני הלידה היא ביצעה איסוף שתן ששלל רעלת) ולאחר היציאה בטיפול נמרץ היא קיבלה מגנזיום. השאלות שלי הן: 1. האם באמת חחבונים אמורים לספוח את הנוזלים מסביב לרחאה? למה לא לבצע ניקור וזהו? 2. האם יכולה להיות תופעה של קרישיות יתר למרות שהיא מטופלת בקלקסן? ואם כן, מה עלינו לעשות כדי למנוע זאת? 3. האם עלינו לדאוג מתסחיף ״מאוחר״ או שלא קיים כזה דבר? 4. האם חלילה המים הללו מסביב לריאה יכולים לגרום למים בתוך הריאות? ברצוני לציין שהצוות הרפואי שמטפל בה הוא מעולה ומקצועי מאוד! רק שמשהו מפחיד אותי, לא מסתדר לי עם אדישות הצוות... נורא מודאג

27/07/2017 | 14:23 | מאת: פרופסור אלחלל

שלום רב, נראה לפי דבריך כי הצוות טיפל במצב בצורה מיטבית. לאחר ניתוח קיסרי יתכנו סיבוכים כגון פקקת ורידים, תסחיף ריאתי וסיבוכים לבביים וריאתיים אחרים. נראה לפי דבריך שהצוות נקט באמצעי הזהירות המקובלים וטיפל ברעייתך בטיפול הראוי. רפואה שלמה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים