ניתוח שתלים בסנטר ובלסת

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

19/11/2018 | 17:20 | מאת: ירון

דר שלום, אני עתיד לעבור ניתוח להשתלת שתל סנטר וגם שתלי לסת. לאחר קריאה של הסיכונים שכרוכים בניתוחים האלו יש בי לא מעט חששות לגביהם כי לא הנחתי שהסיכונים משמעותיים כל כך. מה גם שיש די עמימות לגביי הסבירות להתרחשות אותם סיכונים. שתי החששות העיקריים שלי הם בשאלה האם חוסר ההיצע של ניתוח עיצוב קו לסת באמצעות שתלים(מנתחים פלסטיים בודדים מבצעים אותו), לא נובע דווקא מהקושי שטמון בו אלא אולי מהסיכונים שכרוכים בו שגורמים למנתחים הפלסטיים להעדיף להימנע מלהציע ולבצע אותו? ולגביי הסיבוכים המשעותיים יותר שכרוכים בשתלי הסנטר והלסת( כמו למשל "חולשה זמנית או קבועה של עצב הפנים", "שינוי בצורת ההבעה של הפנים", "פגיעה תחושתית" , או "לעיתים רחוקות כאבים כרוניים בפנים" - כפי שמצויין בדף ההסכמה לניתוח), האם השכיחות והסבירות להתרחשות שלהם באמת "נדירה" כפי שהמנתחים הפלסטיים נוהגים לומר, או שהסבירות יותר גדולה ממה שמנסים לצייר? האם תוכל לנקוט אפילו בהערכה גסה לשם יצירת בהירות שתאפשר לי לקבל החלטה מושכלת יותר - האם הסבירות להתרחשות הסיבוכים היא בסבירות של 5 אחוז? 10 אחוז או אולי אפילו 20 אחוז או יותר? כי לא מצאתי שום מידע לגביי סבירות התרחשות הסיבוכים הנל באתרי הפלסטיקאים - מה שלא מאפשר לי באמת להעריך ולדעת האם אני נוטל על עצמי סיכון גדול מידי? אודה מאוד לתשובתך זה יכול לסייע לי מאוד בקבלת ההחלטה מכיוון שאני די בספקות לגביי הניתוחים הנל

20/11/2018 | 04:27 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום ירון, כמות הסיבוכים תלויה בראש והראשונה במיומנות המנתח. מחקרים אחדים (וגם מחקר שאנחנו עורכים בימים אלה) מראים שגם פגיעות עצביות וגם נפיחות, כאב וזמן ההתאוששות הם פונקציה של ביצוע מדוייק ויעיל של הניתוח. לכן, בראש ובראשונה עליך להבין אם המנתח שבחרת אכן ביצע ניתוחים רבים מסוג זה בעבר.  אם יש לך ספק, אל תהסס לקבל חוות דעת שניה. זה עדיף על פני נזק בלתי הפיך לאחר הניתוח. ד״ר אלון

23/11/2018 | 08:59 | מאת: ירון

תודה על התשובה דר כבר קבעתי לחוות דעת שנייה. אני מעריך את פועלך פה בפורום אתה מסייע להרבה מאוד אנשים תודה לך

מנהל פורום אורתוגנטיה