ניתוח עיצוב סנטר: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ניתוח סנטר: מרימים פרופיל

הסנטר לא "מנגן" יפה עם האף ושאר חלקי הפנים? הסנטר בולט או מחוק? ניתן לבצע ניתוח לעיצוב הסנטר, במשולב עם ניתוחים אחרים או בנפרד סנטר הוא איבר חשוב בעיצוב הפרופיל הפנים ויש לו קשר לאף ולמצח בעיצוב ההרמוניה של הפרופיל האנושי. רבים מניחים כי ניתוח לעיצוב סנטר איננו ניתוח פלסטי פופולרי, אבל הם לא בהכרח צודקים. לא מעט מטופלים בוחרים לשפץ את מראה סנטרם - אם על ידי צמצום מידותיו של סנטר בולט, ואם על ידי עיצובו של סנטר מחוק, ועושים זאת במשולב עם ניתוחים אחרים, דוגמת ניתוח למתיחת פנים או ניתוח אף, בכדי להשיג הרמוניה טובה יותר בפנים. יש מקרים בהם ניתן להסתפק בניתוח אף בלבד לשיפור מראה הסנטר, כך שלא בכל ניתוח אף יש צורך לגעת בסנטר.בין אם זהו ניתוח עצמאי ובין אם הוא משולב בעיצוב איבר נוסף, הפרוצדורה היא אותה פרוצדורה, המטרה אותה מטרה. והתוצאה? לרוב נהדרת. אז איך משפצים את מראה הסנטר ומהן השיטות לעצבו? ...
ללמוד עוד על ניתוח עיצוב סנטר
ניתוח סנטר: מרימים פרופיל-תמונה

הסנטר לא "מנגן" יפה עם האף ושאר חלקי הפנים? הסנטר בולט או...

מאת: ד"ר אבי...
20/10/2014
אסתטיקה: ניתוח לעיצוב הצוואר-תמונה

צוואר מקומט מסגיר את סוד השנים. ניתוח לעיצוב הצוואר משולב...

מאת: ד"ר דין עד...
11/08/2009
רפואה אסתטית: שנה טובה ויפה-תמונה

זוגיות חדשה? עבודה חדשה? התחלה חדשה לכבוד השנה החדשה?...

מאת: פרופ'...
28/09/2014

ניתוח עיצוב סנטר: רופאים מומלצים

ד"ר מרקוס בת שבע

ד"ר מרקוס בת שבע

רופאת עור ומין ,מומחית לדרמטולוגיה-מחלות עור ומין
(0 דירוג ממוצע)
(0 חוות דעת)
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לניתוח עיצוב סנטר?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ניתוח עיצוב סנטר: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, לפני יותר מעשור עשיתי ניתוח השתלת סנטר אצל רופא שאני רואה שהוא לא פעיל כיום. לאחר הניתוח לא חזרתי בכלל לביקורת כי הכל היה תקים. בזמן האחרון התחלתי לחשוב על זסה שעבר יותר מעשור וכנראה פסיכולוגית התחיל להציק לי עניין השתל. אני יכולה להתייעץ עם רופא פלסטי אחר על הנושא, כמובן בתשלום? בכללי האם השתל הזה אמור להחזיק לכל החיים? תודה

הסר דאגה מלבך. סילקון זה שונה לחלוטין מהסיליקון לחזה (המופיע כג'ל, ואף הוא בטוח למדי). הבלוק של הסיליקון בסנטר אמור להיות במקומו כל הלחיים, ורק טראומה, או חדירה של מחט (רופא שיניים לדוגמא) עלולים לגרום להזזתו מקומו או לזיהום ורק אז יש מקום להתערב. אין צורך במעקב כלל, אם אין שינוי.

דר שלום, אני עתיד לעבור ניתוח להשתלת שתל סנטר וגם שתלי לסת. לאחר קריאה של הסיכונים שכרוכים בניתוחים האלו יש בי לא מעט חששות לגביהם כי לא הנחתי שהסיכונים משמעותיים כל כך. מה גם שיש די עמימות לגביי הסבירות להתרחשות אותם סיכונים. שתי החששות העיקריים שלי הם בשאלה האם חוסר ההיצע של ניתוח עיצוב קו לסת באמצעות שתלים(מנתחים פלסטיים בודדים מבצעים אותו), לא נובע דווקא מהקושי שטמון בו אלא אולי מהסיכונים שכרוכים בו שגורמים למנתחים הפלסטיים להעדיף להימנע מלהציע ולבצע אותו? ולגביי הסיבוכים המשעותיים יותר שכרוכים בשתלי הסנטר והלסת( כמו למשל "חולשה זמנית או קבועה של עצב הפנים", "שינוי בצורת ההבעה של הפנים", "פגיעה תחושתית" , או "לעיתים רחוקות כאבים כרוניים בפנים" - כפי שמצויין בדף ההסכמה לניתוח), האם השכיחות והסבירות להתרחשות שלהם באמת "נדירה" כפי שהמנתחים הפלסטיים נוהגים לומר, או שהסבירות יותר גדולה ממה שמנסים לצייר? האם תוכל לנקוט אפילו בהערכה גסה לשם יצירת בהירות שתאפשר לי לקבל החלטה מושכלת יותר - האם הסבירות להתרחשות הסיבוכים היא בסבירות של 5 אחוז? 10 אחוז או אולי אפילו 20 אחוז או יותר? כי לא מצאתי שום מידע לגביי סבירות התרחשות הסיבוכים הנל באתרי הפלסטיקאים - מה שלא מאפשר לי באמת להעריך ולדעת האם אני נוטל על עצמי סיכון גדול מידי? אודה מאוד לתשובתך זה יכול לסייע לי מאוד בקבלת ההחלטה מכיוון שאני די בספקות לגביי הניתוחים הנל

שלום ירון, כמות הסיבוכים תלויה בראש והראשונה במיומנות המנתח. מחקרים אחדים (וגם מחקר שאנחנו עורכים בימים אלה) מראים שגם פגיעות עצביות וגם נפיחות, כאב וזמן ההתאוששות הם פונקציה של ביצוע מדוייק ויעיל של הניתוח. לכן, בראש ובראשונה עליך להבין אם המנתח שבחרת אכן ביצע ניתוחים רבים מסוג זה בעבר.  אם יש לך ספק, אל תהסס לקבל חוות דעת שניה. זה עדיף על פני נזק בלתי הפיך לאחר הניתוח. ד״ר אלון

תודה על התשובה דר כבר קבעתי לחוות דעת שנייה. אני מעריך את פועלך פה בפורום אתה מסייע להרבה מאוד אנשים תודה לך

שלום, לפני יותר משנה עברתי ניתוח שתל סיליקון בסנטר. יש לי עדיין איזור מהשפה התחתונה עד לסנטר שמרגיש רדום/נימול. כששאלתי את המנתח לפני מספר חודשים מה יהיה עם זה הוא אמר שתוך שנה הכל יעבור. לא עבר.... זה מאוד מפריע לי ברמה יומיומית ואף גורם לי לבלוע מילים לפעמים. אשמח לדעת אם זה יעבור / ישאר ככה או שאולי אפשר לעשות עם זה משהו? תודה מראש אורין

פגיעה בעצב, עם התופעות שתארת, היא אחד הסיבוכים שעלולים לקרות בניתוח מסוג זה. לעיתים רחוקות, ישנה אפשרות שהנזק אינו הפיך. לכי להבדק אצל נוירולוג שיבדוק את מהות ומידת הנזק. בהצלחה

11/04/2016 | 00:51 | מאת: אורין
מתוך פורום

שלום, לפני יותר משנה עברתי ניתוח שתל סיליקון בסנטר. יש לי עדיין איזור מהשפה התחתונה עד לסנטר שמרגיש רדום/נימול. כששאלתי את המנתח לפני מספר חודשים מה יהיה עם זה הוא אמר שתוך שנה הכל יעבור. לא עבר.... זה מאוד מפריע לי ברמה יומיומית ואף גורם לי לבלוע מילים לפעמים. אשמח לדעת אם זה יעבור / ישאר ככה או שאולי אפשר לעשות עם זה משהו? תודה מראש אורין

פגיעה בעצב, עם התופעות שתארת, היא אחד הסיבוכים שעלולים לקרות בניתוח מסוג זה. לעיתים רחוקות, ישנה אפשרות שהנזק אינו הפיך. לכי להבדק אצל נוירולוג שיבדוק את מהות ומידת הנזק. בהצלחה