שלשול - לקטוז - מזון

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

22/06/2020 | 17:41 | מאת: סטודנט

שלום, אני יודע שיש לי רגישות ללקטוז, כי אחרי שבועיים של הימנעות מכל דבר חלבי, היציאות נעשו מסודרות יותר. אבל איך לדעת, מי ה"אשם" במקרה מסוים? אכלתי כרגע משולש פיצה, האם הגיוני שרק מחר בבוקר תהיה יציאה רכה בגלל זה? או שאני אוכל הרבה אגוזים, ורק יום למחרת יש שלשול - האם זה בגלל אגוזים, או משהו אחר שאכלתי בסמוך ליציאה?

שלום רב, התזונה שלנו מורכבת ממאכלים רבים ופעמים רבות קשה לבודד גורם אחד. לגבי הפיצה - גם אם קיימת אצלך אי סבילות ללקטוז, אין זה אומר שכלל אינך יכול לצרוך מוצרי חלב. מוצרי חלב שונים מכילים כמויות שונות של לקטוז וגבינה צהובה לדוגמה מכילה כמויות קטנות שלרוב "נסבלות". מעבר לכך שפיצה היא מאוד שומנית וזה כשלעצמו עשוי לגרום לשלשול אצל חלק מהאנשים. חשוב להדגיש כי הימנעות ממוצרי חלב ע"ב ניסיון אישי של שבועיים עלול לגרום להימנעות שלא לצורך וחבל על כך. לגבי האגוזים - כפי שציינתי מוקדם יותר, צריך להסתכל על כלל המאכלים שצרכת ואפילו גורמים שקשורים להתנהגות אכילה כמו פערים בין הארוחות, גודל המנה, קצב האכילה וכדומה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול