אי סבילות ללקטוז ובדיקה של הנושא

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

30/11/2016 | 23:38 | מאת: תום

שלום, עד לאחרונה הייתי סובל המון מבטן נפוחה, כמו בטן הריונית מלאה באוויר, לא שומן אלא פשוט אוויר , נפוח. הלכתי לבדוק את הנושא ולאחר בדיקה גיליתי שאני רגיש ללקטוז. היום אני נמנע ממוצרי חלב, כי פשוט נוח לי ככה, על אף שברור במסעדות בחוץ קצת יותר קשה לאבחן ולבקש שדברים לא יהיו עם מוצרי חלב אבל אני מבקש מהמסעדות שדברים לא יגעו במוצרי חלב. היום הבטן שלי עדיין נפוחה ויש עוד גזים אבל זה ירד ב-50% אחוז. הבנתי שעדיין יש בעיה כלשהי שאני לא מבין מה היא. הרופא גסטרו שלי שלח אותי לבדיקת אי סבילות לפרקטוז. אני מבקש לדעת מה רגישים ללקטוז צריכים לעשות , איך התפריט שלהם צריך להיות. ושוב, אני נמנע לחלוטין מחלב מבחירה כי זה הרבה יותר טוב. כמובן שיש חלב סויה או כל מיני דברים דומים אבל גם בזה אני לא נוגע. אשמח לקבל המלצה איך התפריט שלי צריך להיות.

תום שלום, ראשית, קיימות רמות שונות של אי סבילות ללקטוז וברוב המקרים ניתן לאכול ממוצרי חלב דלים בלקטוז כמו גבינות צהובות, חלב דל לקטוז, יוגורטים דלים בלקטוז ואפילו קוטג'. רשמת שאתה לא נוגע בתחליפי חלב כמו חלב סויה, אינני יודעת מה הסיבה לכך אך אתה בפירוש יכול לעשות בהם שימוש. אתה גם יכול ליטול כדור לקטזין לפני אכילת מוצרי חלב על מנת "לעקוף" את אי הסבילות שלך. כמו כן, רשמת שאתה מבקש במסעדות שהמאכלים שאתה אוכל לא יגעו במוצרי חלב, אך לא מדובר כאן במחלה כמו צליאק במסגרתה אסורה לחלוטין חשיפה לגלוטן. קיימות חלופות רבות למוצרי חלב אך חשוב לבצע את השינויים התזונתיים בצורה מבוקרת על מנת למנוע יצירת חסרים בטווח הארוך, לדוגמה צריכה לוקה בחסר של סידן. ציינת שקיבלת הפניה לבדיקת אי סבילות לפרוקטוז. במידה ותמצא חיובי, יחולו עליך מבגלות תזונתיות נוספות. קח בחשבון שמאכלים רבים עשויים לגרום לגזים ונפיחויות כמו תזונה עשירה בסיבים תזונתיים המצויים בדגנים מלאים, פירות וירקות, מזונות מטוגנים ושומניים במיוחד וירקות כמו קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. עושה רושם שאתה לוקח את העניין ברצינות אך אני גם מתרשמת שאתה זהיר יתר על המידה. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו על מנת שתסייע לך בבניית תפריט מתאים ומציאת טריגרים נוספים לנפיחות ממנה אתה סובל. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול