בעיות עיכול ללא אלרגיה ללקטוז

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

04/10/2019 | 13:22 | מאת: בת 19

עברתי בדיקת דם לאלרגיה ללקטוז והתוצאות היו תקינות. עדיין אחרי שתיית חלב, שוקו, שייק על בסיס חלב או קפה, כואבת לי הבטן בשעות שלאחר מכן, היציאות מתרבות (למרות שלרוב המשקל בכל יציאה קטן) והצואה מתרככת (אבל לא הופכת לשלשול). זה לא קורה לי אחרי אכילה של מוצרי חלב אחרים כמו גלידה, גבינה, קוטג' ויוגורט. אין לי צליאק ויש לי מעי רגיז. מה זה יכול להיות?

שלום רב, חשוב להבחין בין בדיקות דם לאלרגיה לבין בדיקת נשיפה לאי סבילות. התגובה שאת מתארת היא לא תגובה אלרגית אלא תגובה של אי סבילות של מערכת העיכול ולכן לו היית מבצעת את הבדיקה המתאימה ייתכן והיית מקבלת תוצאות שונות. באשר לשונות בתגובה בין מוצרי החלב השונים - מוצרי חלב שונים מכילים כמויות שונות של לקטוז ולכן לא מפתיע מצב בו חלק ממוצרי החלב נסבלים יותר מאחרים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול