שילשולים חמורים לאחר אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

25/12/2017 | 16:53 | מאת: שירה

שלום, אני בת 29, הייתי אתמול במיון הגעתי עם כאבי בטן ובחילות נוראיות ולאחר בדיקות ארוכות. היבחנו אצלי דלקת בשתן. נתנו לי אנטיביוטיקה "זינט" לקחתי כדור בערב. התחיל להיות לי חום והמשכתי לסבול מכאבי בטן נוראיים , מציינת שבאותו יום קיבלתי גם מחזור מה שכנראה הגביר את הכאבי בטן. לאחר מכן כשקמתי בבוקר המשיכו הכאבי בטן והבחילות אכלתי ארוחת בוקר ולקחתי עוד כדור . אחרי הכדור הזה כבר כמה שעות אני משלשלת בלי הפסקה, יש לי חום וכאבי בטן נוראיים. אני שותה הרבה מים , ורציתי לדעת מה ניתן לאכול? כמו כן זוהי תגובה אלרגית/תופעת לוואי לאניטיביוטיקה אשר הייתה מצויינת באנטיביוטיקה עצמה. רציתי לדעת איך ניתן להפסיק את השילשולים? והאם זה יכול לחכות למחר? משום שהסניף שלי בקופת חולים סגור היום... השילשול הוא מימי בצבע כתום/צהוב אודה לקבלת תשובה מהירה!

שירה שלום, מטרת הפורום היא לתת מענה תזונתי. אנטיביוטיקה אמנם יכולה להשפיע על מערכת העיכול אך עליך לפנות במקרה זה לבירור רפואי מסודר. בגדול במצבים של שלשולים מומלץ לאכול מאכלים קלים לעיכול כמו לחם לבן, אורז, בננה ולהמעיט בצריכת סיבים תזונתיים הנמצאים בדגנים המלאים, בפירות ובירקות. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול