יש לי שלשול כרוני כל בוקר

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

08/12/2017 | 07:38 | מאת: ע.

שלום, אני בן 64, וכבר חודשים רבים יש לי שלשול בבוקר. לפעמים רק יציאה רגילה. אני לוקח תרופות ורב האוכל שלי הוא לא בשרי. יותר צמחוני. פעם בשבוע בערך קציצות דג ונדיר עוף ובשר. האם השלשול צריך להדאיג אותי? תודה.

שלום רב, בתור התחלה אני כמובן ממליצה לך לפנות לרופא על מנת לבדוק מה הגורם לשינוי במצב היציאות שלך. במידה ולא תמצא סיבה או צורך בהתערבות, תוכל לפנות לייעוץ תזונתי על מנת לבצע התאמות בהרגלי האכילה. בניגוד לתזונה רגילה, תזונה צמחונית פעמים רבות עשירה יותר בקטניות וירקות ולכן מגבירה את פעילות מערכת העיכול ועשויה לגרום לשלשולים. יחד עם זאת, ניתן להרכיב תפריט צמחוני מאוזן אשר ישפר את מצבך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול