שלשולים וחוסר תיאבון

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

29/07/2011 | 15:32 | מאת: נועם

שלום, אני נועם ואני בן 15.5 יש לי שלשולים כבר כ4-5 ימים ובנוסף אין לי הרבה תיאבון בזמן האחרון. אין לי חום אבל אני משלשל הרבה במהלך היום, לעתים אני גם מרגיש שאני צריך לשלשל אבל לא יוצא כלום. בנוסף לשלשולים, התיאבון שלי יורד והגעתי למצב שאני צריך להאכיל את עצמי בכוח. אני טיפה מודאג כי אני מתעסק בספורט ואני לא רוצה לרדת במשקל. אני מקפיד לשתות הרבה אבל זה לא עוזר. מה אפשר לעשות?

נועם שלום, הופעת השלשולים ואיבוד התיאבון הפתאומיים מעידים ככל הנראה על כך שמדובר במשהו חולף, אך בכל מקרה יש להתייעץ עם רופא. בינתיים אני ממליצה לך להקפיד על תזונה קלה לעיכול כמו לחמים לבנים, פסטה, אורז, תפו"א, בננה, ביצים, דגים ובשרים רזים. פחות מומלצים כרגע הדגנים מלאים, הפירות והירקות. כמו כן רצוי להימנע/ לצמצם צריכת משקאות המכילים קפאין, ולהמשיך להקפיד על שתייה מרובה. באשר לפעילות הגופנית, לא הייתי מודאגת ממספר ימים בודדים בהם אתה אוכל פחות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול