תוצאות בדיקת CT מוח ........

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

12/06/2018 | 12:05 | מאת: גלית

אבי בן 86 הופנה ל- CT מוח ללא חומר ניגוד בשל חולשה / חוסר שיווי משקל וכאבים ברגליים. התשובה שהתקבלה : אטרופיה מוחית מרכזית והיקפית. אין עדות לדימום תוך מוחי, אוטם חדש או אפקט מסה. קו האמצע שמור. העצמות תקינות. האם התשובה מעידה על התפתחות/ התהוות של אלצהיימר

לגלית שלום רב, אין מאבחנים מחלת אלצהיימר על סמך בדיקת דימות, אלא על סמך שנויים ביכולות המוח. אובדן רקמת מוח לפעמים נובע מן התהליך שיכול לגרום למחלת אלצהיימר, ולפעמים מתהליכים אחרים, שחלקם אינו מתבטא במחלות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים