2 שאלות

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

11/11/2014 | 12:49 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, לפני כמה חודשים כתבתי כאן על אבי, בן 68, חולה copd קשה, שאושפז לאחר החמרה ומאז עבר טרכיאוסטומיה וחובר למכונת הנשמה. היום, חמישה חודשים אחרי הטראומה, הוא עובר שיקום ב"רעות", הצליח להגמל לאט לאט ממכונת ההנשמה ועבר לחמצן בלבד. 1) את הגמילה מחמצן הוא עושה על דעת עצמו, אין לו הדרכה (הוא עבר ממחלקת מונשמים למחלקת שיקום), בינתיים הוא מנותק לגמרי כבר שלושה ימים. האם נכון להתנתק להרבה זמן? הוא טוען שהוא מרגיש טוב. 2) הדופק שלו גבוה, בזמן הליכה על הליכון הוא הגיע גם ל-140. במשך היום הוא נע בין 90-130. האם יש קשר בין הדופק לבין רמת החמצן בגוף? תודה ויום טוב

שלום רב שימוש בחמצן מיועד לחולים להם חסר חמצן - יש למדוד סטוציה בדם ואם מתחת ל - 90% מומלץ שימוש בחמצן בסטורציות גבוהות (מעל ל - 90%) שימוש בחמצן אינו מועיל ואף עלול להזיק. לגבי הדופק המהיר על הרופא במרכז השיקום לחפש סיבות לכך כגון מחלת חום, הפרעת קצב, כאבים כרוניים או אקוטיים, אנמיה וכן חוסר חמצן.. בהצלחה דר נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה