האם לקיחה לא סטרילית יכולה להשפיע על wbc בספירת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

24/09/2020 | 02:26 | מאת: שאלה

שלום, ביצעתי לאחרונה ספירת זרע וכן מספר בדיקות נוספות - בדיקות שתן pcr תקינות, תרבית שתן תקינה ללא צמיחה, תרבית זרע תקינה ללא צמיחה. ספירת הזרע הייתה גבולית אך תקינה למעט נפח השפיכה שהיה נמוך 1 מ"ל, מורפולוגיה 4 אחוזים וכן נמצאו אצלי כ3 מיליון תאים עגולים שרובם נראו כלויקוציטים. חשוב לי להדגיש שלקחתי את ספירת הזרע באופן לא סטרילי שכן חלק מהשפיכה נשארה לי על היד והחלטתי להחליק אותה עם היד השנייה לתוך הכוסית. האם אופן הלקיחה כאמור יכול לגרום ל"זיהום" הבדיקה באופן שגרם לכך שלכאורה יש לי לויקוציטים רבים??? בגלל תוצאה זו ולמרות כל התוצאות הקודמות רוצים לתת לי אנטיביוטיקה באופן אמפירי ויש לי חשש שאני סתם אקח בגלל שלקחתי את הבדיקה בצורה שגויה (במיוחד שהתרביות זרע, שתן וpcr תקינים). הרופאה מסרבת לתת לי בשלב זה בדיקה חוזרת (לא ברור למה....). תודה מראש

נוכחות לויקוציטים אינה נובעת מאופן הפקת הזרע או הניגוב,לויקוציטים לא מצויים על הידיים -מדובר בדלקת כרונית באברי הרביה המצריכה טיפול אנטיביוטי ממושך ובנוסף מתן אנטיאוקסידנטים וויטמינים,ומעבר לכל זה גם ביקורת אורולוגית

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע